Holisztikus babaápolás és gyermekgondozás

Témakörei – Tematika (Minden fejezethez letölthető diavetítések és jegyzetek tartoznak)

 1. Méhen belüli fejlődés
 2. Újszülöttek anatómiai és élettani sajátosságai
 3. A csecsemő anatómiai és élettani jellemzői
 4. A csecsemő és gyermek fejődése
 5. Csecsemő és a gyermek mozgás fejlődése
 6. Reflexek csecsemő- és kisgyermek korban
 7. Leggyakoribb fejlődési rendellenességek
 8. Leggyakoribb betegségek
 9. Leggyakoribb fertőző betegségek
 10. Betegségek lelki háttere
 11. Holisztikus kezelések
 12. Fejlesztő módszerek – Dévény – tájékoztató füzet ingyenesen megnyitás letöltés

A várandósság, a szülés és az első élethetek nagy hatást gyakorolnak a későbbi időszakokra. A legmeghatározóbb a várandóság 9 hónapja, a megszületés pillanata, és az első egy év. Születést követően a növekedés gyors ütemben zajlik.

Holisztikus babaápolás és gyermekgondozás…

Viselkedésük, aktivitásuk, a külvilággal való kapcsolatuk, egyénenként igen különbözőek lehetnek.

Vannak kifejezetten sírós, nehezen megnyugtatható kisbabák, ugyanakkor másokat alig lehet a szoptatáshoz felébreszteni. Az első élethetek ideális kialakítása nem könnyű feladat, gyakran komoly összefogást igényel az egész család részéről.

Tudatos szülőként fontos azzal tisztában lenni, hogy ez az első egy év fejlődése meghatározó lesz egész életében!

A jelentkezéshez kattintson ide!

A gyermeki szervezetnek milyen nagy utat kell megtenni a felnőtté válás során több akadályt leküzdve. Mire felnövünk, lassan feledésbe merülnek ezek a történések, részben azért is, mert a fejlődésnek inkább passzív, mint aktív részesei vagyunk.

Génjeink által örökölt, illetve örökített tulajdonságaink megjelenését azonban külső tényezők nagymértékben befolyásolják. Ezen a ponton már aktívan tehetünk azért, hogy a magunkban hordozott „lehetőségeket“ kihasználjuk, vagy inkább elfedjük azt.

Többféle működésbeli illetve viselkedési zavar jelentkezhet életünk során, mely kellemetlenné teheti mindennapjainkat. Hogyan tehetünk ellene? Ez a kérdés sokszor megfogalmazódik bennünk. 

Komoly probléma esetén mindenképpen szakembert kell felkeresni, nehogy megfelelő ismeretek hiányában rossz döntést hozzunk. Amennyiben tisztában vagyunk a helyzettel, következhet a megoldás. Szükséges esetekben orvos által előírt, speciális kezelés.

„A különféle tünetek azonban igen gyakran nem komoly szervi, vagy működésbeli zavarok, csak olyan hatást keltenek az emberben. Ezekben az esetekben tanácsos az alternatív módszerek alkalmazása. Ha esetleg a megfelelő tökéletes masszázs technikát nem sajátítottuk el, akkor sem ártunk vele, sőt így is jó hatást érünk el alkalmazásával.

A testközelség, a tapintás, a finom mozdulatok mindenképpen megnyugtatóak a gyermekek számára, és már ezzel is sokat tettünk értük.

Ezek a kellemes percek, melyeket a szülő együtt töltenek gyermekeikkel, kapcsolatukat is erősítheti, és segít az egész életre szóló mély kötődés kialakításában.”

Dr. Scheuring Noémi Ambulanciavezető főorvos. Csecsemő-gyermekgyógyász, neonatológus

A jelentkezéshez kattintson ide!

A tanfolyamra csak akkor lehet jelentkezni, ha előtte regisztrált, és van fiókja az online-masszazs-tanfolyam.hu weboldalra!

A regisztráció nem jelent semmilyen kötelezettséget.

Előképzettség nélkül is lehet jelentkezni a képzésekre.

Ha már van fiókja, jelentkezzen be, ha nincsen, akkor regisztráljon!

Jogi Nyilatkozat