Thai masszázs itthon – otthonról

Online távoktatásba a thai masszázs. Miért ne, ha Nemzetközi Masszázs versenyeket is lehet felvételt beküldött masszázsokból rendezni.

Amikor Thaiföldről 3 év után hazaköltöztem és elkészítettem az első magyar nyelvű hiteles jegyzeteket, az oktatásról. Mára már intézmények másolták le! Ez a legjobb referencia, az persze más kérdés, hogy mennyire etikus.

A helyzet úgy alakult, hogy mostanra az kidolgoztam mindegyik thai masszázs fajtának a távoktatási anyagát is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy jó tanulható.

A thai masszázs egyre inkább széles körben terjedő gyógyító mód Közép-Európában. Bár még korántsem akkora volumenű a népszerűsége, mint nyugaton, jótékony hatását egyre többen ismerik fel a régióban és hazánkban egyaránt.

Magyarországon még mindig keveset tudnak az emberek erről a masszázsfajtáról, sokan erről azt gondolják, hogy egy vékony kis thai lány egy fehér férfiembert tekerget.

Ennél sokkal többről van szó, a különféle fajtáival együtt a tradicionális thai masszázs komplex gyógyító folyamat, keleten az orvoslás része ugyanúgy, mint itthon pl. a belgyógyászat.

A keleti gondolkodásban és orvoslásban lényege, hogy soha nem egy betegségtünetet kezelnek, hanem magát az ember.

A thai orvoslás és masszázs 2550 éves hagyományokkal rendelkező tradíciója Indiából ered, de más kultúrák, például a kínai gyógyászat is hatottak rá.

Okleveleim Thaiföldről